2016: L'any de la veritat per la Llei de Transparència

Des de l'entrada en vigor de les lleis de transparència (tant estatals com autonòmica), des de l'OTS hem impartit nombrosos seminaris i tallers sobre l'impacte d'aquestes lleis i la seva exigència a les entitats no lucratives.

 

La hipòtesi amb la qual responíem a la freqüent pregunta del calendari era que l'efectiva posada en pràctica de les lleis de transparència es produiria en el moment en què les convocatòries de subvencions recollissin l'obligatorietat de tenir el portal de transparència actiu, exigència que no hi havia arribat ni al tram final de 2014 ni al llarg de 2015.

Però 2016 ja ha portat aquesta exigència d'una manera bastant generalitzada, segons estem veient en les convocatòries de subvencions que es van publicant. I un cop iniciat, es tracta d'un procés que ja no té marxa enrere.
Així doncs, ja no hi ha excusa per tenir actiu i penjat a la web aquest portal de transparència, almenys amb els requisits mínims que marca la llei, molt centrats en els temes econòmics.

En realitat, es tracta d'un marc legal prou de mínims, pel que és una oportunitat per impulsar el canvi cultural que representa incorporar la transparència als valors organitzatius i construir una organització que generi confiança en la societat i els involucrats amb els que interactuï diàriament.

Una paradoxa és que la pròpia administració pública que exigeix aquests requisits a les organitzacions encara no ha adquirit els seus propis hàbits de transparència ni ha entès els beneficis de l'accés a la informació. Però això ja és una altra batalla.

La nostra és aconseguir desenvolupar aquesta cultura de transparència en les organitzacions veient-la més enllà de quelcom finalista o legalista, és a dir, com una veritable oportunitat de construir/augmentar la confiança de la societat en el tercer sector.

Contacti'ns sense compromís!

Contacti ara amb nosaltres mitjançant el formulari, telèfon o mail que trobarà sota aquestes línies, i esbrini tot el que podem fer per la seva empresa!

Anar al formulari

 • CETIP - l’Associació Catalana de Centres Especials de Treball d'Iniciativa Privada

  CETIP Associació Catalana de Centres Especials de Treball d'Iniciativa Privada

  Agrupar, enfortir i coordinar els esforços dels Centres Especials de Treball d’Iniciativa Privada de Catalunya.

  • Adreça

   Travessìa Industrial, 57
   08907 Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
  • Segueix-nos

  • Escriu-nos

   Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
   www.cetip.cat

  • Atenció al client

   +34 607748522

 • Formulari de contacte

  És necessari acceptar la política de privacitat per usar el formulari